Het bureaustoel-incident

Door niek_nijmegen op donderdag 22 augustus 2019 17:28 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 4.670

Ik ben groot bewonderaar van mijn Ikea bureaustoel. Je zult me moeten vergeven dat ik niet meer weet welk type het is, want ik heb hem al heel lang. Toen ik ergens begin jaren 2000 ging samenwonen in het apartement waar ik nu woon, heb ik er met mijn toenmalige vriend twee gekocht voor de computerkamer. Ieder één. Jarenlang zaten we daar vaker dan in de woonkamer. Een jaar of 6 na de aankoop bleef mijn bureaustoel alleen achter. Nog steeds zat ik er vaak.

Meer recent hield de ontdekking van Netflix en het starten van een opleiding tot verpleegkundige ook de ontdekking van mijn woonkamer, èn een verlaten van de computer-/studeerkamer in. Ik ben niet zo gedisciplineerd, blijkt. Toch werd mijn stoel nog veel bezeten, en raakte de zitting langzaam sleets.

Op 9 juli jongstleden kon ik het niet langer aanzien, en besloot ik de zitting opnieuw te bekleden. Ik had nog een oude Klippan-hoes liggen, en nadat ik de oude bureaustoelbekleding zorgvuldig maar met het nodige grove geweld had losgekregen, kon het werk beginnen. De Klippan-hoes en een strijkijzer stonden in de woonkamer klaar op vloer. Mijn naaimachine stond gereed op de eettafel.

Toen werd het mooi weer. Tijd om de balkondeur open te maken. Ik kan me herinneren dat ik me afvroeg of het wel zo verstandig was, over het strijkijzer heen te stappen (ik ben nogal onhandig, weet u). Maar op het zelfde moment lag ik al gestrekt op de vloer, vloekend en hyperventilerend van de pijn. Niet zo handig. De pijn trok na een kwartier gelukkig wel weg, en zolang ik mijn best deed niet teveel te steunen op mijn linkerbeen (want daar deed het pijn), kon ik eigenlijk nog best uit de voeten. De nieuwe bekleding is prachtig geworden:

bureaustoel

Volgende: Flashback (deel 1, 'De notaris') 23-08 Flashback (deel 1, 'De notaris')

Reacties


Door Tweakers user xyanide, donderdag 22 augustus 2019 20:13

Pics or it didn't happen :)

Door Tweakers user niek_nijmegen, donderdag 22 augustus 2019 20:44

Uiteraard, en ik ben er ook best trots op. Ik heb een plaatje toegevoegd :*)

[Reactie gewijzigd op donderdag 22 augustus 2019 21:14]


Door Tweakers user prein2, donderdag 22 augustus 2019 21:30

en nu krijg je een heupprothese? vanwege dit incident?

Door Tweakers user niek_nijmegen, donderdag 22 augustus 2019 21:49

prein2 schreef op donderdag 22 augustus 2019 @ 21:30:
en nu krijg je een heupprothese? vanwege dit incident?
Hou de komende dagen in de gaten, ik ben bezig met de rest van de gebeurtenissen. Alles zal duidelijk worden. Maar (spoiler-alert): ja.

Door Ano Niem, zaterdag 24 augustus 2019 23:52

De Ikea Verksam. Erg fijne model. Ik heb laatst nog in de Ikea gezocht naar een vervanger, maar geen van de opvolgers komt in de buurt van de Verksam.

Door Tweakers user niek_nijmegen, zondag 25 augustus 2019 08:21

Ano Niem schreef op zaterdag 24 augustus 2019 @ 23:52:
De Ikea Verksam. Erg fijne model. Ik heb laatst nog in de Ikea gezocht naar een vervanger, maar geen van de opvolgers komt in de buurt van de Verksam.
O, dank je wel! Dat is 'm inderdaad! Jammer dat Ikea geen goede bureaustoelen meer verkoopt :'(

Door Kveli, zondag 25 augustus 2019 14:35

niek_nijmegen schreef op zondag 25 augustus 2019 @ 08:21:
[...]

O, dank je wel! Dat is 'm inderdaad! Jammer dat Ikea geen goede bureaustoelen meer verkoopt :'(
Ben ik het niet helemaal mee eens! :Y) Probeert u de Markus eens! Al meer dan 10 jaar mijn vaste hangplek ;) https://www.ikea.com/nl/n...rt-robust-zwart-40103100/

Door Tweakers user Tealiciouss, maandag 26 augustus 2019 09:39

Kveli schreef op zondag 25 augustus 2019 @ 14:35:
[...]


Ben ik het niet helemaal mee eens! :Y) Probeert u de Markus eens! Al meer dan 10 jaar mijn vaste hangplek ;) https://www.ikea.com/nl/n...rt-robust-zwart-40103100/
Die Markus onderstreep ik met dikke strepen. Fijnste bureaustoel ooit!

Door Tweakers user Plainside, maandag 26 augustus 2019 12:34

Kveli schreef op zondag 25 augustus 2019 @ 14:35:
[...]


Ben ik het niet helemaal mee eens! :Y) Probeert u de Markus eens! Al meer dan 10 jaar mijn vaste hangplek ;) https://www.ikea.com/nl/n...rt-robust-zwart-40103100/
Van deze maak ik nu ook een aantal tijd gebruik ( +/- 2 jaar) super fijn ding. Zeker een aanrader.

Door Tweakers user Gamebuster, dinsdag 27 augustus 2019 13:42

Die Markus is al verouderd! De JÄRVFJÄLLET is beter: Het kussen gaat langer mee en hij zit (nog) beter!

Door Kveli, woensdag 28 augustus 2019 00:13

Gamebuster schreef op dinsdag 27 augustus 2019 @ 13:42:
Die Markus is al verouderd! De JÄRVFJÄLLET is beter: Het kussen gaat langer mee en hij zit (nog) beter!
Hmmm, stof tot nadenken. Het probleem van mijn huidige stoel is namelijk niet het kussen, maar de gasveer... En die verkopen ze niet los :'(

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)