Gebruiksaanwijzingen

Door niek_nijmegen op donderdag 5 september 2019 21:29 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 2.556

Eergisteren belde het RadboudUMC me op, om te vragen hoe het de eerste week na de operatie gegaan was. Jullie hebben het hier al meegekregen, maar ik ben onvoorstelbaar enthousiast over hoe goed het herstel en de revalidatie gaat!

Afgelopen zaterdag heb ik zelfs al alles bij elkaar 2,5km gelopen. In een slakkentempo, weliswaar, maar toch... Ik had verwacht dat ik wekenlang half aan bed gekluisterd zou zijn, en slechts met veel pijn en moeite naar het toilet of de badkamer zou kunnen komen. Maar niets van dat alles.

Het ziekenhuis vond wel, dat ik toch op moest passen niet teveel te gaan doen, nu het zo goed gaat. En daar hebben ze wel een punt. Het is dat ze me verboden hebben de eerste zes weken zonder krukken te lopen, anders had ik die dingen allang aan de kant gegooid. En ik merk ook wel, dat het energie kost, dat herstel. Tot nu toe heb ik iedere dag wel twee momenten waarop ik zo moe ben, dat ik moet gaan liggen.

Of ik dan verder nog vragen of opmerkingen had? Tja, dat was dus het moment om de Thea-feedback te geven. Ik had het een beetje geoefend, maar het was toch nog even zoeken:
'Nou, weet u, ik vond de ingreep toch best spannend, maar ik heb me vanaf het moment dat ik binnenkwam helemaal veilig gevoeld. Verder heb ik me vorige week eigenlijk door iedereen goed opgevangen, en begrepen en gesteund gevoeld. Door de orthopeden, de anesthesisten en de verpleegkundigen... Behalve, en dat wil ik jullie dan als contrast toch wel meegeven, door verpleegkundige Thea, want die leek vooral met zichzelf bezig te zijn en zij heeft vooral dingen gefrustreerd.'

Heel even was ik bang dat de dame aan de telefoon boos zou worden of zou gaan verdedigen, maar nee: 'Heel fijn, dat u dat aangeeft. Wij voeren natuurlijk regelmatig functioneringsgesprekken waarin dit soort zaken ook zeker aan de orde komen. Ik werk zelf al jaren met Thea samen, en ik denk dat het allemaal zeer goed bedoeld is, maar ik kan uw ervaringen zeer zeker plaatsen.'
Ik heb nog aangeboden mijn voorbeelden te geven, omdat het me wel zo eerlijk leek mijn klachten ook te kunnen onderbouwen, maar het was haar al volkomen duidelijk. Ze wekte de indruk dat iedereen daar weet hoe Thea werkt, dat ze één of meerdere gebruiksaanwijzingen heeft, en dat die al jaren kwijt zijn.

Met mensen werken in de zorg is natuurlijk altijd lastig, ook voor de verstandhouding van de collega's onderling. Toen ik jarenlang in de daklozenopvang werkte, had ik een collega waar ik het uitstekend mee kon vinden, maar die (in mijn optiek) wel voortdurend de verkeerde beslissingen nam. Ik respecteer hem enorm, maar wanneer hij een weekend gewerkt had, wist ik zeker dat al mijn cliënten sancties en schorsingen gekregen hadden, en dat we ook voor de rest eerst een halve dag moesten puinruimen. Daar hebben we het samen wel eens over gehad, maar op dat professioneel vlak kwamen we nooit tot elkaar, helaas.

Evengoed zullen collega's mij vervloekt hebben om mijn eigenzinnigheid en mijn neiging om alle werkformulieren opnieuw vorm te geven...

Volgende: Met de trein 09-'19 Met de trein
Volgende: Magiërs 08-'19 Magiërs

Reacties


Door Tweakers user beefstick, vrijdag 6 september 2019 09:55

Ik las "gebruikersnaamwijziging" en kon in eerste instantie je hele verhaal totaal niet begrijpen... :+

Door Tweakers user niek_nijmegen, vrijdag 6 september 2019 10:17

beefstick schreef op vrijdag 6 september 2019 @ 09:55:
Ik las "gebruikersnaamwijziging" en kon in eerste instantie je hele verhaal totaal niet begrijpen... :+
Haha, ik zal eens nadenken of ik over 'gebruikersnaamwijzigingen' ook een blog kan schrijven :*)

Door Tweakers user Pietervs, zaterdag 7 september 2019 22:28

Als je de krukken nu al beu bent, moet je over een week of 3 eens kijken :)
Maar ze hebben wel gelijk: 1 dag tegelijk, niet proberen te rennen voor je kan lopen, rustig aan dan breekt het lijntje niet en zo nog wat clichés... :Y)

Door Tweakers user Le Mol, zaterdag 7 september 2019 23:31

Mooi man dat het zo goed gaat! Ik had zelf ook al vrijvlot het gevoel, dat de krukken er alleen nog maar waren omdat het moest ivm de max 50% belasting, zoals ik al eerder aangegeven had.

Maar qua Radboud blijven daar toch echt aan vasthouden, dat die periode van 6w 50% belasting echt nodig is, om het botcement de kans te geven om een mooi geheel te laten vormen met je eigen bot.

Door Tweakers user MsD, donderdag 19 september 2019 22:52

En nu? Twee weken verder? Lukt alles nog een beetje?

Door Tweakers user niek_nijmegen, vrijdag 20 september 2019 12:15

MsD schreef op donderdag 19 september 2019 @ 22:52:
En nu? Twee weken verder? Lukt alles nog een beetje?
Dank! Het werd inderdaad tijd voor een update. Geregeld!

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)